• Saija kirjoitti uuden julkaisun, Ruoka, sivulla My Fitness Life 2 vuotta, 6 kuukautta sitten

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Helmikuu, sivulla My Fitness Life 2 vuotta, 6 kuukautta sitten

  Heissan!

  Jaahas, mistäs sitä si lähtis liikkeelle…öööh.. no vaikka sillä et koko tammikuun sairastelin. Pääsin salil ehkä ihan max 7 kertaa ja lenkil pari kertaa. Säbäharkois taisin olla pari kertaa ja yhissä peleissä olin. Eli koko kuukauden liikuntasuoritukset jäivät erittäin heikoiksi.

  Ekaksi olin vajaa kolme viikkoa tosi pahassa flunssassa. Ei si ikinä ole ollu niin paha kuin nytten oli, varmaan tää ikä vaikuttaa, ha haaa 😀 Noh ku flunssasta vähä tokenin niin sainkin si paskataudin ja sen jälkeen tulikin akuuttinen poskiontelontulehdus ja kuume —> välitön antibioottikuuri. Noh ku tästä selviydyin niin eiköhän keuhkot alkanut temppuilemaan. Jo ku menee kyykkyyn niin hengästyy. Sama jos huutaa tai nostattaa äänen voimakkuutta. Välillä jopa hengittäminen on erittäin vaikeaa. Hiukkasen siihen sitten rintakipuja ja sen sellaista… Noh lääkärissä on sitten juostu monenkin ihmisen puolesta ja vastauksena sain että keuhkoissani on virus. Hoito-ohjeet mitkä sain on lepo, ei liikuntaa, vältä flunssaisia ihmisiä ( ja sehän on ihan hemmetin helppoa palveluammattityössä ), särkylääkettä. Että niillä nyt tartteis si selvii.

  Hiukkasen tää muija alkaa olemaan täynnä sairastelua. Mutta eihän sillekkään sitten mahda mitään. Vastoinkäymisiä tulee ja menee. Olisin vaan niin onnellinen et parantuisin ja pääsisin taas salille ja lenkkeilee. Urheilu vaan on kaikki kaikessa mulle…

  Mitä sitten olen puuhaillu ku olen JOUTUNUT olemaan urheilematta, noh olen leiponut ja kokkaillu, siivoillu, levänny, neulonu, ollu töissä, viettäny aikaa omien karvapallojen kanssa (koirien) ja tietty poikaystävänkin koiran kanssa 🙂 Laitankin tuonne ruoka kansion minne heivailen aina silloin tällöin ruokakuvia 🙂

  20160128_155714 kipeenä mammailin, eli neulon ja katon leffoja 😀

   

  Et tämmöstä mulle kuuluupi tällähetkellä… Niin ja mulle on tullu kysymyksiä ja on kysytty että diettaanko kokoajan, vastaus siihen on että en. Tällähetkellä syön normaaliakotiruokaa, tietenkin katson mitä ja miten syön mutta en ole dietillä. 🙂 Dietti alkaa sitten kun olen kunnossa ja pääsen treenaamaan täysillä tehoilla. Nytten en viitsi rasittaa kehooni enempää. Tärkeintä tässä on että parantuu ja vasta sen jälkeen aletaan miettimään niitä diettejä sun muita.

  20160116_152013

   

   

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Tammikuu 2016, sivulla My Fitness Life 2 vuotta, 7 kuukautta sitten

  Hellurei!

  Ny si ollaankin jo tammikuun puolella ja mennään jo vuotta 2016 eteenpäin. Enpä taaskaan kerinnyt kirjoittelemaan hirveesti tuossa joulukuussa työkiireiden takia. Töitä tosiaan tuli paiskittuu ku peini eläin ja taaspa nuo yöunet jäivät hieman lyhkäsiksi  koko kuun ajan. Salilla tuli kyllä käytyä työkiireistä huolimatta, mutta salilla käynti myös söi osan unenmäärästä. Kiireistä ja pienistä yöunista huolimatta tapahtui myös ihania asioita mm sisko tuli jouluksi kotiin ja löysin uuden poikaystävän<3 ja siihän sitä ilon aihetta onkin. Aivan sama jäikö unet pieniksi, kuhan rinnalla on ihminen joka ymmärtää, kannustaa ja  rakastaa.

  Sitten lyhyt katsaus minun jouluuni 🙂 Elikkä tässä kaunis kuva minusta jossa olen lähdössä 9km aamujuoksulenkille ja motivaatiohan on kuvan perusteella huipussaan… (uskokaa tai älkää niin paljon kun rakastankin lenkkeilyä, juoksemista, salia tai muuta urheilumuotoa niin ei minullekkaan aina nuo lenkit ja salitreenit maistu…)

  20151208_075004

  Ja tästä se joulu sitten alkoikin. Iloisesti 🙂

  Jouluaattona menin aamulla töihin hengailemaan maitokaappiin 😀 Kuuden tunnin päästä lähdinkin tallustelemaan äiteelle päin jossa kokoperheeni (äiti, isi, Toni, Jere, Sanna ja hänen poikaystävänsä Niko ja hänen äitinsä ja veljensä sekä hauvat) odottelivat. Vietimme rauhallisen joulun, katselemalla telkkaa, oleskelemalla ja jutustellessa. Ja tietysti söimme todella hyvin, niin ruokaa kun herkkujakin… Tuli meinaan muutamat suklaat syötyä. Ja kyllähän se olo olikin sitten sen mukainen joulun jälkeen!

  20151212_192853 20151224_202757 20151224_190843

  Joulupäivänä käytiin siskon kanssa hieman saleilemassa, tietystikkin 😀

  20151225_171044

  Ah kyllä joulu oli ihanaa aikaa <3 Yhdessä olo läheisten kanssa ja hyvää ruokaa, ilman töitä ja stressiä. Nautin!

   

  Ja mitä niihin joulutavotteisiin tulee niin ne jäi. Ei millään kerinnyt keskittymään sata prosenttisesti siihen hommaan niin se sitten jäi. Kuulun meinaan niihin naisiin että joko tehdään täysillä tai sitten ei ollenkaan!

   

  Ja heti Tapaninpäivän jälkeen alkoikin paluu arkeen… aamukävelyä ja töitä… sillä se lähti käyntiin!

  20151227_083136 20151227_083229 20151211_085723

  Ja tuonpa jälkeen olenkin sitten sairastellut flunssaa. Ekaksi flunssa oli ihan lievää perus kurkku kipeä ja köh köh yskää, jolloin jätin treenit suosiolla väliin ettei vaan tulisi pahempaa flunssaa saati sitten tulisi kipeäksi, mutta paskanmarjat se mitään auttanu! Olis vaan pitäny painaa menemään ku hirvi niin ehkei flunssaakaan olisi tullut tai sitten se olisi tullut rysäyksellä eikä viivytellyt  tuloaan niin kuin nytten. Nyt on kuitenkin viikko sairasteltu ja olo on, noh olo on aivan kamala! Pää täynnä räkää, joka paikka särkee ja kurkku kipeänä. Öisin ei saa unta ja blöööh!

  Flunssan lisäksi eilen todellisuus iski päin näköä. Asia minkä olen tiedostanut jo kauan aikaa sitten, mutta asia jota en ole hyväksynyt saati sitten sisäistänyt täysin sai minut itkemään. Katsoin peiliin, näin siellä naisen. Naisen joka on laihduttanut monta kiloa, naisen joka rakastaa liikuntaa ja elää sen mukaisesti, naisen jonka mahassa on monta kourallista irtonahkaa, löysää nahkaa. Aivan järkyttävää! Ennen ajattelin että se on läskiä, joka on helpompi kiinteyttää tai saada pois omasta kropasta kuin irtonahka. Vaikka olenkin tiedostanut sen että irtonahkaahan kyseisessä paikassa on eikä läskiä, niin eilen taisin vaan sisäistää koko asian ja romahdin täysin. Mitkään hyvät sanat tai ajatukset siitä mihin olen päässyt, tai minkä matkan olen tullut, ei auttanut, mikään si auttanut. Ajatus maailmani pyöri vaan sen nahan ympärillä ja siinä kuinka kamala se on ja kuinka olen osannut ns ”väistää ajatusta roikkuvasta irtonahasta”.

  Edelleenkin pohdin asiaa ja se vaivaa. Vaivaa aivan hemmetisti meikäläistä. Fiilikset ei millään lailla ainakaan parannu ku makaa sängyssä järkyttävässä flunssassa ja miettii omakuvaansa. Sitä peilikuvaa. Ja sitä että ainakaan viikkoon ei voi vieläkään treenata! Saat vaan makaa lahnana sängyssä ja toivoa kädet ristissä että flunssa hellittäis ja parantuisi.

  Fiilikset eivät siis ole mitkään ruususet mutta niillä hetkillä täytyy vaan yrittää miettii niitä positiivisia asioita, vaikkakin se on vaikeaa. Ja tästähän suunta on vaan ylöspäin. Ehkä otankin tämänvuoden tavotteekksi kiinteyttää löysän nahan mahastani.

   

   

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Joulukuu, sivulla My Fitness Life 2 vuotta, 8 kuukautta sitten

  VIIKKO 49

  Heipparallaan! Ny ollaan jo jolukuun puolella ja kohtahan tämä vuos onkin jo taputeltu. Mutta ei murehdita sitä vielä vaan murehditaan sitä sitten vasta kun on sen aika 😀

  Joulukuu aloi ainakin minulla kauheen kivasti. Tiistaina 1.12.2015 heräilin siinä klo: 2.00 ja aloin valmistautumaan töihin, jotka alkoivat klo.400. Olin nukkunut taas perinteiset parin tunnin yö unet, mutta minulla on hyvä syy tähän. Meinaan olin maanantaina klo: 6-12 töissä ja sitten sen jälkeen kävin reippaasti ulkoiluttamassa haukut ja menin klo: 12.30-18.30 takas töihin, tosin menin eri työpaikkaan. Tämän jälkeen tallustelin kotiin, jossa hetki huilimista ja klo: 20.30 alkoikin B-poikien säbätreenit jonne menin vetämään harkat. Harkathan loppuivat klo: 22.00, ja en ikinä harkkojen jälkeen saa heti unta + pitihän minun kaikki iltahommelit puuhastella. Siksi vähäiset unet 🙂 Mutta se siitä maanantaista, jatketaan tiistaista. Niin elikkäs neljältä menin töihin ja töitten jälkeen (klo:10) meninkin kotiin, jossa puuhastelin kaikkea ja sitten salille, jossa parin tunnin jalkatreeni. Ja treenien jälkeen pääsin kynsihuoltoon <3 ihanaa!!!!

  Keskiviikkona repäsin kunnolla ja lähdin samaisen työvuoron jälkeen juoksulenkille. Tulikin juostua sitten 13km, jonka jälkeen vaihdoin kamat ja tallustelin salille vetämään kahden tunnin selkätreenit. Näitten jälkeen olinkin aika finaalissa… Kotona vaan löhöilin ja olin 🙂

  20151202_143212 Treenien jälkeen, olo mikä mahtavin. Kaloreita kulutettu reilu 1500 🙂

   

  Torstaina töiden jälkeen aloin suunnittelemaan hyvälle ystävälleni kotitreeniä. Siitä tuli ihan hyvä.                                             Esimerkiksi haukka + ojentajat:

  – ranskalainenpunnerrus tangolla 4×12 supersarja dippipunnerrus 4×20                                                                                                       – hauiskääntö tangolla 3×10 supersarja hammerkääntö käsipainoilla vuorotahtiin 3×15                                                                             – hauiskääntö myötäotteella tangolla 4×15 supersarja leveä punnerrus 4x max                                                                                             – kapea penkki 3×12 supersarja kapea punnerrus 3x max

  Jalat:

  – sumokyykky  1×10 + 10 x kakkoset + 3×7 toistot alhaalla                                                                                                                                        peruskyykky     –”–                                                                                                                                                                                                          kapeakyykky    –”–

  ja tämä koko juttu 4x

  – sivukyykyt 3x (1×10 + 3×7)  toistot alhaalla supersarja askelkyykyt 3x (1×10 + 3×7) toistot alhaalla                                                       – etureidet —> mene polvilles, kroppa suorana, jännitä keskivartalo tiukaksi ja heijaa taakseppäin, jolloin etureidet tekevät töitä 3×20 supersarja  lantionnostot 3 x (1×10 + 10x kakkoset + 3×7 toistot ylhäällä + lantio ylhäällä ja polvet yhteen x 20)                                                                                                                                                                                                                                                         – pakarat —> ns ”koiran pissaus” eli mene konttausasentoon ja lähde sieltä nostamaan jalkaa koukussa sivulleppäin, n95 asteen kulmaan, jolloin pakara tekee töitä 3x (1×10 + 10x kakkoset + 3x 7 toistot ylhäällä) vuoron perään tehdään. Vaikeustasot : kädet suorana on helpoin,  toioseksi helpoin on, sen puolen käsi alhaalla minkä puolen jalka nousee ja vaikein on ku pidät molemmat kädet alhaalla nojaat käsivarsiin…

  1×10 tarjoittaa perus ykkösiä x 10 eli ylös ja alas, ylös ja alas jne…                                                                                                                       10x kakkoset tarkoittaa 10 x kakkosia eli silloin mennään porrastetusti —> ylös ylemmäs alas alas, ylös ylemmäs alas alas jne..       3×7 toistoa tarkoittaa että tehdään esim kyykyssä alhaalla 7 x pumppaukset —-> kyykkää alas, 7 joustokyykkyy alhaalla ja ylös, sitten heti taas alas ja seitsemän pumppausta ja ylös jne…

  Ja sit ei kun jumppaamaan. Tähän jalkatreeniin riittä mainiosti omapaino.  🙂

  Simmonen 🙂 Kotona käytössä on siis käsipainot ja tanko. Tämäkin ystäväni on kiireellinen kotiäiti, eikä kerkee käymään salilla vaikka tahtoa ja haluja olisikin. Mutta näin kotonakin voi treenata hienosti vaikka silloin kun lapset nukkuu päikkäreitä, tai kun katsoisit sitä lempisarjaa niin siinä samalla voi pumppailla menemään. 🙂

  Kun sain kokorkoppatreeniohjelman kirjoitettua suuntasin itse salille treenaamaan konttiani ja jalkojani. Kahden tunnin rääkin jälkeen matkani jatkui ystäväni luokse jolle olin sen kotitreeniohjelman kirjoittanut. Hänen luonaan käytiin kaikki liikkeet ja selitteet ja läpi ja tehtiin haukka + ojentajat + selkä + olkapää treeni kunnolla 🙂 hauskaa oli, ainakin minulla!

  Perjantai meni töissä ja salilla ja illalal olikin säbäharkkapelit Salpaa vastaan, jossa tuli tasapeli, mutta rankkareissa Salpa sitten voitti. Pakko sanoo viel se et Salpa pelaa ylemmässäsarjassa kuin joukkue missä minä pelaan… Että olen kyllä ylpeä meistä 🙂

   

  Lauantaina mentiinkin katsomaan Tampereelle naisten MM 2015 säbäpelejä joukkueen kanssa. Ja hauskaa oli, pelejä, ruokaa, yhdessä oloa, rentoutumista arjesta ja treeneistä, hassuttelua jne.. 🙂 Oli kyllä erittäin mukava ja avartava reissu. Oli hieno seurata naisten pelejä, etenkin Suomi vs Sveitsi, jonka suomi voitti 🙂 Ja pelejen jälkeen lähdettiin vielä jatkaa vähäisen iltaa, muutaman siiderin merkeissä 😉

  20151205_171945  20151205_162727 20151205_230436

  Sunnuntai menikin sitten ihan lepäillessä 🙂

   

  VIIKKO 50

  On maanantai ja meitsi heräs vähän ennen viittä 🙂 Ja alkoi kokkailemaan..

  ensiksi aamiainen

  20151207_062228

  ja sitten hiukan kaupassa käyntiä…

  20151202_143941

  ja tämän jälkeen kokkailut ja töihin 🙂 Töitten jälkeen luvassa salitreenit joiden jälkeen käväisen himassa ja sitten meno säbäharkkoihin 🙂 Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille 🙂

   

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Marraskuu, sivulla My Fitness Life 2 vuotta, 9 kuukautta sitten

  Heippa hei 🙂

  Täällä taas kuukauden kirjottamis tauon jälkeen. Paljon on sanottavaa ja en oikein tiiä mistä sitä oikein alottais. 🙂

  VIIKKO 41

  9.10-11.10 menin hyvän ystäväni kanssa Lahteen Fitnessmessuille katsomaan naisten fitnesskisoja. Mentiin hakemaan lisämotivaatiota omiin treeneihin ja tutkiskelemaan missäs kunnossa sitä pitäis olla jotta itse voisi asustella tuolle samaiselle lavalle. Motivaatiohan kasvoi tuolla reissulla hurjasti ja samalla todellisuuskin iski —> töitä on ja vielä paljon jotta itse voi sinne astella. Olivat ne naiset niin hienon näköisiä ja timmejä että ei voi kuin ihailla. Samalla kuitenkin oma ajatus maailma pomppi sen verran että onko bodyfitness kuitenkaan se mihin itse haluaisin tähdätä sillä naiset olivat hyvin pieniä ja lihasten määrä ei ollut kuitenkaan mitenkään äärimmäisen suuri. Mieleen pyörähti kysymys ”haluanko minä olla tuossa kunnossa vai haluaisnko kasvattaa isommat lihakset ja kisata jossain muussa sarjassa”. Noh tuo ei kuitenkaan ole tämän päivän asia vaan sitä voin pohtia ja spekuloida edestakaisin vielä monen monta kertaa.

  20151010_103747 IMG-20151011-WA0002 IMG-20151011-WA0001

  Siinä hieman kuvaa upeista ja kovan työn tehneistä miehistä 🙂 Arvostus heitä kohtaan on suuri!

  Mutta sitten monen mieleen varmaan juolahtaakin tässä vaiheessa että hei toi reissu oli koko viikonlopun niin enkö treenannut ollenkaan ja heitinkö oikein kunnolla sokan irti 😀 No niin ei kuitenkaan käynyt 🙂 Baarissa käytiin tanssimassa ja pitämässä hauskaa, mutta vesilinjalla mentii, koksa ilman viinaakin voi pitää hauskaa. Uskokaa tai ette. Suosittelen joskus kokeilemaan saatatte jopa yllättyä 🙂

  Kävin minä myös hotellin salilla treenamassa. Tosin sali oli aivan järkyttävän pieni ja valikoima kaiken kaikkiaan oli erittäin suppea mutta kyllähän sielä hien sai pintaan ja muutenkin soveltamalla sai tehtyy ihan mehukkaan treenin 🙂

  20151009_205253  20151010_164422

  Ja tietenkin myös lenkkeiltiin hienoissa maisemissa Hollolassa 🙂 Mikään ei ole ihanempaa ku lähtee lenkille uuteen ympäristöön, ihanassa ilmassa ja loistavaas seurassa.

  20151010_171542_HDR 20151010_174629

   

  VIIKKO 45

  Mutta se siitä reissusta 🙂 Hyppään tarkoituksella monta viikkoa yli, sillä en oikeestaan tiedä mitäpä mä teille sieltä sepittäisin. Elämä oli kiireellistä ja sattu ja tapahtu sitä sun tota, hyvää ja huonoo, pettymyksiä ja vastoinkäymisiä ja kaikkee muutakin. Treenien suhteen ei tapahtunut mitään ihmeellistä, paitsi se että menetin hermoni lihastenkasvatus kauteen ku huomasin että mahaan oli tullu löysää, joten lopetin sen ja aloitin diettaamaan. Päätin että diettaan itteni kunnon kuntoon ja sit ehkä ens syksyn vedän pienimuotoisen massakauden, tai no sekin kerkee muuttumaan moneen kertaan. 😀

  Tuon diettikauden aloitin 16.10.2015 ja tässä hieman lähtö kohtia mm.:

  paino 75,8kg
  reisi 63cm
  masu 87cm
  bylly 103,5cm

  Seuraavat mitat otan kuukauden päästä tuosta aloitus päivästä eli 16.11 🙂 Katsotaan sitten kuin masu ja muut kohdat ovat muuttuneet vai ovatko ollenkaan 🙂 Sen tiedän että kolmessa viikossa painoa lähti -4,3kg mikä on ihan hyvä suoritus 🙂 Ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.

  Treenien suhteen muutosta on tapahtunut siten että nykyään treenaan pidempiä sarjoja, toisinsanoen toistojen määrä on kasvanut. Ja tietenkin sitä kautta painojen määrät ovat laskeneet, jotta saatais kiinteempi muija. Treeni määrät ovat edelleen samanmoisia noin kuus kertaa viikossa, joskus viis. Ruokavalio taas muuttui ja muuttuu vaiheittain kokoajan hiilarimäärältään pienempään suuntaan. Tarvii taas muistaa se kohtuus ja maltti. Kaikkea ei voi ahmia kerrallaan, joten siksi vaiheittain, vähitellen määrää pienemmäksi niin saadaan siitä pysyvää ja kroppa pääsee kans messiin.

  Niin ja en olekkaan kertonut teille että lopetin baarimikkohomma, joten nytten unien määrä pitäisi nousta ja kehoni saa enemmän unta. Nytten voinkin alkaa keskittymään entistäkin enemmän omaan treenaamiseen kun on yksi työmaa vähemmän. Tämän lisäksi  aloitin taas jälleen kerran tuon yksinelämisen joten nyttenhän sitä aikaa sitten löytyypi jopa tähän kirjottamiseen. 🙂

   

  20151030_100236 20151030_100223 20151108_165007

   

   

   

  VIIKKO 48

  Heippa hei rakkaat immeiset! Kiirettä on pitänyt  ja koko marraskuu on vaan sujahtanut ohitseni. Päivät kuluu niin nopiasti että huh huh —> töihin, koirat ulos, salille, kotihommat, treenit, iltahommat ja nukkuu… Aikaa ei riitä mihinkään ja tuntuu et sata asiaa on jäännyt hoitamatta, mutta kyllä se tästä, päivä kerrallaan.

  Lupailin teil uusii mittaustuloksii, mutta tsädääm enpä ole niitäkään kerinnyt mittailee joten yritänkin ens kuun 16 päivä ottaa tulokset ylös ja kirjoitella niitä tännekkin… Ja toisaaltaan suoraan sanottuna ei paljoo olis kiinnostanukkaan mittailla omaa masuu tai muutakaan kohtaa kehostani, koska syöminen on ollut vähän sitä sun tätä. Monet ajattelee, että ”voi vitsi ku sä pystyt syömään niin kohtuudella ja et syö koskaan herkkuja jne” että ”syöminen on sulle niin helppoa”… KRÖHÖM! Voin sanoa että ei pidä paikkaansa! Minä kyllä herkuttelen ja viimeaikoina olen sitä tehnyt yllinkyllin…No nyt osa miettii et mikä fitnesstyttö sä ny si oot ku mussuttelet herkkuja, noh voin sanoo siihen vaan että kokeilkaapa ite olla melkein vuoden verran dietillä ku houkutuksii on joka puolella… Mutta mitäpä mä tässä selittelen. Tosiasiahan on se, et kaikki tämä on päästä kiinni ja kaikki tähän liittyvä työ tehdään korvien välissä, eli sen suhteen minulla on paljonkin työsarkaa.

  Mutta tuohon syömiseen tuli eilen stoppi ja tein uuden ruokavalion ja samalla aloitin herkkulakon aina jouluun asti. Vasta 24.12 saan herkutella herkkuja, sitä ennen dietataan ja joulun jälkeen jatketaan diettaamista kohti kesäkuntoon 2016. Mutta se minun syömisestäni ja nytten treenaamiseen. Treenit on sujuneet loistavasti. Sarjoja olen pidentänyt ja toisto määrä on kans suurentunut. Toistomäärät pyörii 30-10 välillä ja sarjoja teen 3-5. Treeneihin kuuluu myös pudotussarjoja ja supersarjoja. Elikkä kovaa treenii ja katseena se timmikroppa, niin et kehtaan kivuta kisalavoille.  🙂

  Salilla käyn edelleen sen 5-6 kertaa viikossa ja sen lisäksi kolmet salibandyharkat ja juoksulenkit. Tosin juoksulenkit ovat jäänneet nytten vähiin koska loukkasin viime peleis varpaani ja en kävellyt melkein viikkoon kunnolla. Kuvauttamassakin kävin mutta eipä siel ollut murtumaakaan. Katsotaan mitä huomenna sattuu ja miten varvas kestää kun huomen aamulla auton nokka osoittaa kohti Uuttakaupunkia, jossa meillä on salibandypelit 🙂

  Sitten vähän kuvia 🙂

  20151109_084453

   

  Ostin uudet treenibökät <3 Taas salimotivaatio kasvoi pykälällä 🙂 Uudet ja kivat vaatteet tekee ihmeitä ainakin meillä naisilla 😉

  20151119_115841

   

  Käsitreenin jälkeisiä kuvia 🙂

  20151126_110924 20151126_110929

   

   

   

   

   

 • Saija kommentoi julkaisuun, Syyskuu, sivustolla My Fitness Life 2 vuotta, 9 kuukautta sitten

  Moikka 🙂

  Anteeksi kun on kestänyt tämä vastaaminen. On ollut hieman kiirettä taas jälleen kerran ja kirjoittaminenhan sitten on siitä kärsinyt. Palautumisesta kyselet… No itseni mielestä palaudun hyvin. Kroppa[…]

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Syyskuu, sivulla My Fitness Life 2 vuotta, 11 kuukautta sitten

  Elokuun päivitykset jäivät vähän vähiin kiireiden takia mutta yritän parantaa ja järjestää aikaa blogin päivittämiselle. Syyskuun eka viikko meni vaihteeksi töissä ja treenatessa. Eli ihan normi settii. Torstaina tein sen verran poikkeuksen että menin poikakaverini kanssa treenamaan Tampereelle Wolf Fitness Clubille, ja onhan se mahtavaa päästä treenailee isolle salille 🙂 motivaatio nousee entisetään ja fiilis on huikea. Wolfilla treenautin jalat, vähän jalkaprässii leveel ja kapeel, lankkukyykkyi, maatenkoukistusta, sumokyykkyi käsipainoilla, kyykkyi, SJMV ja hack kyykkyi. Oli kyllä huippu treenit 🙂 ja jalat tykkäs 🙂

   

  Heipparallaa kaikki blogini lukijat! Nyt sitä sitten mennään jo syyskuun puoltaväliä ja paljon on sattunut ja tapahtunut. Treenitahtia olen kiristänyt entisestään, sali kertoja viikossa 6-8, on niitä päiviä kun käyn 2 kertaa salilla. Ja juoksulenkkejä olen taas hieman ottanut mukaan kuvioon, toki hieman lyhyempinä suorituksina 5-10km. Ruokavalioni hiilarimäärät ovat nousseet suht paljon ja olo on välillä kuin possulla 😀 Välillä sitä vaan haluaisi heittää hiilarit pois ja alkaa diettaa niin et pysyisi piukeena kokoajan. Toki eihän sitä lihastakaan sitten saada niin näppärästi työstettyä, jos hiilarit heitetään veks… Nämä on niitä kuuluisia valintoja. Haluanko vaan ottaa ylimääräiset pois ja olla siinä vai kasvattaa lihasmassaa?? No tietysti naisena haluan molemmat, haluan kasvattaa lihasmassaaa silleen että ei sitä ylimääräistä kerry. 😀 Helppoako? No ei. Ja tuo haluamani on lähestulkoon mahdotonta! Nimittäin lihasten kavatukseen tarvitaan kovaa harjoittelua, oikeanlaista ruokaa ja lepoa. Erittäin tärkeää on myös että näiden kolmen väliset suhteet ovat kunnossa. Kova ja oikeanlainen treeni ei ainoastaan kasvata lihaksia vaan siihen tarvitaan myös lepoa ja ravintoa. Tarvii muistaa että jos tavoitteena on kasvattaa lihaksia on muistettava syödä hieman enemmän kuin kulutat. Älä yritä polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta samaan aikaan, vaan periodisoi vuoden harjoittelujaksot tavoitteen mukaisesti. Lievä määrä plussakaloreita on hyödyksi kun tavoitellaan maksimaalista lihaskasvua, mutta älä kuitenkaan liioittele ruoan suhteen. Kohtuus kaikessa! Muista syödä riittävästi proteiinia. Erityisen olennainen on harjoituksen jälkeen palautusjuoma, joka sisältää proteiineja ja jonkin verran myös hiilihydraatteja riippuen omista tavoitteista.  Pitää muistaa myös syödä riittävän usein eli noin 6 kertaa päivässä.  Protskuu tulisi olla vähintään kolmessa ateriassa päivän ainakin 20-30g, joka kerta-annoksena ylittää tehokkaan lihasproteiinisynteesikynnyksen. Toki lihasmassan kasvatuksessa tulisi myös käydä säännöllisin noin kerran viikossa puntarilla tsekkaamassa painoa ja tutkiskella peilin edessä mahdollisia kehon koostumuksen muutoksia, jotta tietää taas missä mennään ja miten treeni ja ruokavalio on purru, tarviiko jotain lisätä tai ottaa pois…

  Se siitä oppitunnista. Sitten mitä minulle kuuluu nykyään? No Syyskuun alussa kerroinkin käynneeni sen hetkisen poikakaverini kanssa treenaamassa yhdessä Wolfilla. Eli siis seurustelin pitkästä aikaa. Olin onnenikukkuloilla ja olisin tehnyt mitä vaan että se onni olisi jatkunut. Pari päivää sitten tuli ero ja nyt se sattuu. Ehkä osa miettii miten moinen voi sattua kun ette olleet edes kauaa yhdessä? Totta. Sitä mietin itsekkin ja usein. Ja ainoa syy siihen on se että todella väiltin tuosta miehestä ja olisin ollut valmis tekemään mitä vain pitääkseni hänet, mut suhdetta kun ei yksin voi pitää pystyssä ja siihen tarvitaan aina kaksi osapuolta. Eikä ketään voi pakottaa elää toisen kanssa. Ja nyt sattuu, mutta se vissiin kuuluu asiaan. Sydänsurujen aikana on hieno huomata ketkä ovat niitä todellisia ystäviä, jotka välittävät, jaksavat auttaa ja kuunnella valituksia ja tyhmiä höpötyksiä siitä miks en kelpaa tai mikä mussa on vikana ku kukaan ei halua olla mun kanssa, saanko koskaan olla onnellinen, miks mua aina satutetaan jne… Ne on kysymyksiä mitä jokainen varmaan joskus on miettinyt. Mutta turhahan paskaan on jäädä lillumaan, eikun katse eteenpäin ja kohti uusia pettymyksiä. (VITSI)

  Perjantaina onneksi on luvassa huipputreenit á la Mika 🙂 Niitä ootellessa…

  20150911_123641 20150915_135519 20150915_135726

   

  Viikko 39

  Heips heips!

  Mikan vetämät etureisitreenit takana ja sen lisäksi viikon verran sairastelua, että semmosta tänne… Mutta jos kerron ekana niistä treeneistä 🙂 Elikkä ekana otettiin perus alkulämpät, jonka jälkeen menimme kyykkäilemään. Tai no minä menin ja Mika katteli sujuvasti vieressä. Siinä otettiin aluks  vähän alkulämpöö ja sit alettiin lykkii painoja, eli kyykkäilemään oikein kunnolla 🙂 Kyykkäilyjen jälkeen mentiin tekemään reiden ojennuksia ja hackkia (laitteessa) eli suprsarjaa pukkas.  Ja tässä kohtaa luulin kuolevani. Kipu oli aikamoista, jopa niin kovaa että nauratti 🙂 Mutta tehtiin kaikki sarjat loppuun ja painoahan Mika-boy lykkis vaan lisää. Kun supersarjat oli saatu pakettiin mentiin tekemään lisää hack kyykkyjä ja semmosta reiden venytys juttua 😀 en tiedä sen liikkeen nimeä, enkä osaa selittää miten se tehdään mutta se oli tehokasta! Jalat kyllä tärräs… Näitten jälkeen mentiin vielä tekemään ”hieman” askelkyykkyjä 10kg kahvakuulat kädessä. Siinä kohtaan hauskuus oli kaukana 😀 Vaikka kipu oli välillä jopa sietämätöntä niin fiilis treenin jälkeen oli sitäkin mahtavampi. Se tunne että todella teit kaiken mitä toinen käski ja ylitit ns ”omat rajat” oli jotain niin mahtavaa. Ei sitä oiken pysty sanoin kuvailemaan, vaan se tarvii kokea itse.  Treenipäivän jälkeen noin kolme päivää jalat olivat todella kipeät. Vessaan meno, rappuset, kävely, kyykkyyn meno jne oli yhtä helvettiä, sattu niin paljon että tätä tyttö vaan nauratti 😀

  20150918_144313[1]   20150917_102241-1[1]  20150917_102225-1[1]

   

  Sitten siihen sairasteluun… Elikkä viikkon verran sitä ollaan flunssassa oltu ja salilla tällä viikolla kävin kerran, jonka jälkeen oli pakko pistää stoppi kovan flunssan takia. Ens viikolla alkaa salibandykausi ja pelit joten olisi pakko olla peli kunnossa. Ja kukapa sitä sairastella jaksaa kauheen kauan joten parempi vaan laittaa urheilulle stoppi ja toipua rauhassa ettei vaan tule lisää takapakkia…

  Ennen sairastelua kävin puntarilla pitkästä aikaa ja se näytti 73,7kg, eli kahdessa kuukaudessa oli tullut painoa lisää 2kg. Mikä siis oli hyvä asia kun nytten yritetään tehdä lihasta lisää… Ei siis yritetä saada painoa nopeasti niin että kaikki takertuu keksivyötärölle vaan yritetään saada lihasta ja mahdollisimman vähäsen sitä ylimääräistä ja siksi rauhallinen tahti painonnostossa. Kuitenkin sairastelun takia puntarin lukema näyttää taas kilon verran vähemmän. Eli viikossa kilo on lähtenyt. Todennäköisesti suurin osa on nestettä, mutta mutta kyllähän sitä oottaa että pääsee taas treenaamaan ja pumppailemaan.

  Sitten kun jokaisesta asiasta tarvii etsiä ne hyvätkin puolet, eikä hakea vaan niitä negatiivisia puolia. Niin hyviä puolia siitä että olin flunssassa oli ainakin se että maltoin vihdoin ja viimein levätä kunnolla. Yöunet ovat olleet hyvin pitkiä ja kroppa on saannut levätä oikein huolella, joten tästä on hyvä huomenna aloittaa taas kunnon treenaaminen 🙂 Jospa ne tuloksetkin parantuisi…

  20150927_124759[1]

   

   

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Elokuu, sivulla My Fitness Life 3 vuotta sitten

  Heippa!

  Tovi on vierähtänyt kirjottelun suhteen, mutta eipä ole ollut oikein mitään kirjoittelemisen aihetta, sillä treenitaukoa tuli pidettyä kaksi viikkoa tuon selän takia. Kahteen viikkoon en siis treenannut treenin treeniäkään. Ja se oli kidutusta. Minä + treenaamattomuus = kidutusta, turhautumista ja ahdistumista. Päivät kuluivat hitaasti ja olo oli hyvin vetelä kiitos sängyssä makoilun. Vaikka en pitänytkään treenikiellosta ja se oli yhtä tuskaa (jokaikinen päivä teki mieli mennä treenaamaan) niin tapahtui sinä aikana jotain hyvääkin, kävin nimittäin kehonkoostumismittauksessa. Viimeksi kävin mittauksissa 2013, ja voin sanoa että tulokset olivat muuttuneet hurjasti positiiviseen suuntaan.

   

   

  IMG-20150728-WA0000 IMG-20150728-WA0002 IMG-20150728-WA0004 IMG-20150728-WA0006

   

   

  Kuvia voi olla hieman vaikea lukea ja tulkita pienen koon puolseta, mutta kuvagalleriassa on paremmat kuvat ja tässä alhaalla on jotain tietoo ja verrattavaa….

   

          2013                                                2015

  Paino:                                                    94,4kg                                                71,5kg

  Kehon rasva:                                      40,6%                                                 24,1%

  Rasvan massa:                                   38,3kg                                               17,2kg

  Rasvaton massa:                               56,1kg                                                54,3kg

  Kokonaisvesimäärä:                       40,4kg                                               39,1kg

  Painoindeksi:                                     31,9 kg                                               24,2

  Perusaineenvaihdunta:                 1782,0 kcal                                       1637,0 kcal

  Viskeraalisen rasva:                        6                                                         1

  Metabolinen ikä:                               35                                                       18

  Jalkalihas pisteytys:                        79,0                                                   98,0

   

   

   

  Viikko 32

  Sitten kehonkoostumusmittauksista treeniin 🙂 Elikkäs uusi ohjelma on taskussa niin sali- kuin ruuokaohjelma. Nämä poikkeavat edellissistä ohjelmista sillä, että nytten tarkoituksena on alkaa tehdä lihasta. Jolloin siis syödään enemmän hiilareita aikasempiin ruokaohjelmiin verrattuna. Yksinään ruokavalio ei kuitenkaan lihaksia kasvata vaan sen seurana kulkee entistäkin kovemmat ja tehokkaammat treenit! Ja koska omat halut kasvattaa lihasmassaa ja muokkaa koroppaani on suuret niin ruokavaliota noudatan grammalleen! Ei siis lipsumisia mihinkään suuntaan!

   

  Ruokavalio:
  Aamupala
  Maitorahka 250g
  Marjat 100g
  Banaani
  Kookosrasva 10g
  Vettä 4dl
  Monivitamiini 1kpl, omega3 1kpl
  Lounas 
  Jauheliha 10% 150g
  Jasminriisi 20 grammaa (X-vko)
  Kurkku 100g
  1 kpl tomaatti
  Salaattia
  Vettä 4dl
  Välipala
  Maitorahka 250g
  Banaani
  Rusinoita 40g
  Vettä 4dl
  Treeni
  Treenijuoma 1litra vettä, 5g merisuolaa
  Aminohappoja 20g
  Intra-hiilari 20-grammaa (X-vko)
  Palkkari heti treenin jälkeen                                                                                                                                                                                                       Hera-proteiini 30g, glutamiini 5g
  Palkkari-hiilari 20-grammaa (X-vko)
  Banaani
  Vettä 4dl
  Treenin jälkeinen ateria
  Broileria 200g
  Jasminriisi 20g (X-vko)
  Kurkku 100g
  1kpl tomaatti
  Vettä 4dl
  ⦁ Iltapala 
  Lohi/jauheliha 10% 150g
  Cashewpähkinä 40g
  Jasminriisi 20g (X-vko)
  Kurkkua 100g                                                                                                                                                                                                                                                         1kpl tomaatti
  Vettä 4dl
  Magnesium, sinkki

  (X-vko) tarkoittaa sitä, että lisään viikoittain 5g tuotetta lisää ohjelmaani. Hiilaria nostetaan rauhalliseen tahtiin, jolloin kehoni alkaa tottumaan korkeisiin kaloreihin pikkuhiljaa. Jos hiilareiden määrää nostettaisiin samontein korkeaksi saattaisi (tai oikeastaan ei edes saattaisi vaan tulisi) keksivartaloon tai muuhun kroppaan tulla ylimääräistä, mikä ei ole tällähetkellä se tarkoitus. Tarkoitus ei ole lihota, tai saada löysää, vaan tarkoituksena on kasvattaa lihaksia ja sitä kautta kiinteytyä. Siksi edetään pienin askelin.

   

  Sitten saliohjelmaan… Saliohjelma on viisijakoinen; selkä/pohkeet+vatsat, kädet+olkapäät, etureidet, olkapäät+rinta/pohkeet+vatsat ja vielä viimeisenä takareidet.

  Esimerkki…

  Takareidet: Leveä prässi 2×8, toiseen sarjaan rest-pause                                                                                                                                                                                                   Maaten koukistus 2×12, toiseen sarjaan pudotus                                                                                                                                                                                           SJMV 2×10                                                                                                                                                                                                                                                             Lantionnosto painoilla 2×12                                                                                                                                                                                                                               Pakarapotkut  taljassa 2×12                                                                                                                                                                                                                                 Sumokyykky kp 2×15

   

  Simmosta treenii 🙂 TYKKÄÄÄÄÄÄN! Nyt kaikki treenailee! 🙂

   

   

  Miten tämä viikko on sitten sujunut?                                                                                                                                                                                           Viikko on alkanut kiireisesti työn, salitreenien ja muuttohommien ohessa. Maanantaina menin salille kahden viikon tauona jälkeen ja voin kertoa että oi oi, kyllä nautin! Oli se vaan kertakaikkiaan niin hieno tunne päästä pumppaamaan kunnolla!

  Maanantaina, vapaapäivän kävin fyssarilla näyttämässä tuota selkää, minkä jälkeen menin kävelylenkillä ja sieltä sitten salille tekemään etureisitreenin.  Tiistaina aamu alkoi kävelylenkillä ja salitreenillä, vuorossa oli sekä/pohkeet+vatsat. Näiden jälkeen käväisin kotona syömässä ja pakkaamassa eväät sekä ulkoiluttamassa koirat, ja ei kun töihin. Töiden jälkeen vauhdilla salibandyharkkoihin, jossa pelailin 1,5h. Harkat loppuivat kello 22.00. Tämän jälkeen menin kotiin, ulkoilutin koirat ja tein kaikki iltapuuhat ja syömiset, minkä jälkeen kello 24 menin nukkumaan. Ja kellohan soi keskiviikkona klo 4.00. Tämäpäivä on mennyt töissä, kosmetologilla ja shoppailussa, joten on siis treenivapaapäivä… Huomenna olisi tarkoitus raahautua aamusta heti kello kuuden jälkeen salille, jonka jälkeen kotiin, suihkuun, ruoat naamaan, koirat ulos, eväät mukaan ja töihin kello 10-14.30 tarjoilijana portissa ja siitä sitten 14.30-20.30 myyjänä Tokmannilla. Töitten jälkeen voinkin olla aika valmis tapaus…

   

   

  Viikko 33

  Viikko vierähti hurjaa vauhtia. Tässä viikossa haasteena oli se että töiden ja treenien lisäksi tein muuttoa uuteen kämppään 🙂 Maanantai alkoi mukavasti aamuvuorolla töissä, jonka jälkeen auton nokka kääntyi kohti Forssaa ja kuntosalia. Etureisitreenit salil ja sen jälkeen meninkin vetämään säbämisuil ulkotreenejä, joka koostui spurteista, rappusten hyppimisestä, korokkeen päälle hyppimisestä, korokkeen päälle nousemisesta ja askelkyykyistä (voisin laittaa videoo treeneistä jokukerta tänne 🙂 Tiistaina mentiin kans aamulla töihin ja sieltä salille… Salilla kunnon treenit ja sieltä kotiin. Kotona ruoat naamaan ja vähän pakkailua ja sit sieltä 2.5 tunnin säbäharkkoihin. Harkkojen jälkeen perus iltahommat ja vauhdilla nukkumaan neljäks tuntii ja taas töihin. Keskiviikkona töiden jälkeen lähdin parhaan kaverini luokse ja vedin hänelle ulkona pienet jumpat, jonka jälkeen lähdin salille. Salin jälkeen sain soiton jossa kysyttiin haluisinko lähtee juoksee coopperin testiä. Fiilikset siinä vaiheessa oli et en, koska olen aivan rikki salitreenien jälkeen, eivätkä jalat olleet palautuneet edellispäivien treeneistä… Mutta jos minut tuntee, niin vastaisinko tuohon ei? No en vastais… vaan vastaisin… tietenkin, missä ja monelta. Mutta voin kertoa et en kyllä enään ikinä menen juoksemaan coopperin testiä salitreenin + noin monen edellispäivien treenien jälkeen, vaan pidän muutaman vapaapäivän ja sitten menen juoksemaan. Oli muuten elämäni kamalimmat 12min. Heti alusta lähtien jalat paino kun synti ja niiden nostaminen oli  hyvin raskasta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen alkoi oksettaa niin kovasti et olin aivan valmis luovuttamaan. Ja joka kierroksella olo vaan paheni ja paheni… oli aivan tuskaa.. mutta selvisin 12 min tuostakin tuskasta. 🙂 Fiilis ei ollut heti juoksun jälkeen kauheen nautinnollinen mutta myöhemmin se oli. Tulos oli ihan ok 2.65km, seuraavan kerran aijon juosta 3km tai enemmän.. se on tavoite. Loppu viikko menikin samanlaisessa rumbassa, töitä, salii, harkkoja, muuttoo… Ei helppo viikko ollenkaan. Nukuin tuolla viikolla yhteensä 22h ja töitä tein 47,5h. Treenejä oli runsaasti ja salii se 6 kertaa. Että simmonen viikko 😀

   

  20150812_161343  20150812_161435 20150812_161252  20150908_134537

   

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Heinäkuu, sivulla My Fitness Life 3 vuotta sitten

  Ajatuksena on kirjoitella kuukausittain, elikkä tästä heinäkuun kohtaa löydätte kaikki mitä heinäkuussa olen kirjoitellut päivistäni, viikoistani ja treeneistäni. Elokuussa si elokuun jutut jne.. 🙂

  Heinäkuust ei kauheesti ole kirjotettavaa, sillä tällähetkellä olen sillä salikiellolla, tuon revähtäneen selän takia. Kaikki nostaminen ja hyppimenen, tai oikeestaan kaikki mikä vähänkään rasittaa selkää on kiellettyä. Mutta tässä jotain tästä viikosta…

   

  VIIKKO 30

   

  Viikko alkoi hienosti juoksulenkillä, salitreenillä ja spurttitreeneillä, sekä tietenkin töillä. Viikko alkoi siis erittäin urheilullisesti ja alkuviikosta sainkin tietää, että vaihdamme ruokavaliotani ja että uusi saliohjelma on tulossa, mikä nosti oman motivaation uusiin ulottuvuuksiin. Eli kun motivaationi nousee entisetään niin luvassa on määrällisesti enemmän treenejä sekä rajumpia treenejä. Suunnitelmani eivät kuitenkaan toteutuneet kun loukkasin tuon selän ja seuraavaksi lääkäri toteaakin minulle sali-ja liikuntakiellon ja lykkää käteeni saikkulapun. Siinä kohtaa fiilikset eivät olleet hurjan korkealla… Mutta sitten kun aletaan miettimään mitä kaikkea hyvää tästä seurasi, niin sainhan minä aloitettua kirjoittamaan tätä blogia ja lihakset saavat tässä hyvin levättyä, jonka jälkeen voidaankin alkaa taas treenaamaan täysillä, mielessä omat tavoitteet.

  Tämä viikko on mennyt siis aikalailla makaamiseen ja kirjoittamamiseen. Eilen (perjantaina) olin vanhempieni luona etsimässä vanhoja valokuvia, joita voisin liittää tänne, mutta en löytänyt kuvia mistään, paitsi yhden kuvan, viime vuodelta.

  20150724_160217 20150724_160231 Elokuu 2014, äidin ja isin häissä.

  Muut kuvat liitän myöhemmin kun saan pengottua vanhat kuvat läpi ja kuhan ensiksi löydän ne.

  Perjantain iloksi räpsisin myös itsestäni muutaman uuden kuvan…

  20150724_165335 20150724_171248

  Tänään (lauantaina) palasin saikulta töihin, ja olihan se haastavaa, kun selkä on mitä on. Aamu alkoi aamupalalla ja särkylääkkeillä, joiden jälkeen lenkkeilytin koirat, ja sen jälkeen töihin.

  20150724_115631

  Töiden jälkeen menin koirien kanssa ulkoilemaan, jonka jälkeen ajattelin että kevyt kävelylenkki auringonpaisteessa voisi tehdä hyvää selälle. Joten lähdin kävelemään. Lenkin pituus oli 6km ja kävely oli erittäin rauhallista.

  20150725_13534820150725_143002

  Kävelylenkin jälkeen pitkät venytteleyt ja erityisesti selänkohdalle. Näiden jälkeen suihkuun, kokkailuja, ruokaa naamaan ja pikku päikkäreille. Nytten sitten hieman iltapuuhasteluja ja koirien kanssa ulkoilemista ja yötöihin. Töiden jälkeen ne perus iltahommat ja nukkumaan, jotta aamulla jaksaa herätä töihin Tokmannil.

   

   

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Arki + treeni, sivulla My Fitness Life 3 vuotta sitten

  Elikkäs millaisia ovat päiväni töiden, harrastuksien ja treenien suhteen? Miten saan kaiken mahtumaan vuorokauteen jne… Minäpä kerron. Kerron teille yhden suht kiireellisen viikon kulun, jolloin tekin huomaatte että kyllä sitä aikaa treenaamiselle sittenkin saattaa löytyä. Toki päivät ja viikot vaihtelevat hurjasti, toisinaan on helpompaa töiden suhteen ja toisinaan on kiirellisempää. Ja tietenkin loukkaantumiset ja sairastumiset muuttavat päiviä sekä viikkoja. Esimerkiksi nytten olen saikulla, koska reväytin selkäni niin pahasti että kaikki sattuu, jopa istuminen ja makaaminen. Tulihan saikun lisäksi myös liikuntakielto, joten aikataulun kanssa ei ole ongelmia.

   

  Viikko 28

  Maanantai 6.7.2015: Aamu alkoi klo 5.00 10km juoksulenkillä, jonka jälkeen menin ulkoiluttamaan koirat, suihkuun, söin aamupalan ja menin Hämeenporttiin lounastarjoilijaksi klo 10-14.30. Sieltä menin suoraan Tokmannil klo 14.30-20.30, jonka jälkeen menin kotiin ja otin koirat ja lähdin lenkille. Lenkin jälkeen pakkasin seuraavan päivän ruoat ja tein iltahommat ja menin nukkumaan.

  Tiistai 7.7.2015: Kello soi viideltä. Ulkoilutin koirat, laittauduin ja lähdin S-markettiin töihin kello 7-12. Sieltä menin kotiin, ulkoilutin koirat, pakkasin ruoat ja lähdin Tokmannille töihin klo 14.30-20.30. Töiden jälkeen koirien kanssa lenkille ja iltapuuhastelua.

  Keskiviikko 8.7.2015: Kello 7.00 lähdin aamujuoksulenkille, jonka jälkeen menin kotiin, ulkoilutin koirat, söin aamupalan ja pakkasin eväät. Noin kello 10.00 auton nokka osotti kohti Forssaan, jonne olin menossa salille, koska Someron kuntosali oli remontissa. Forssassa vedin kunnon salitreenit, jonka jälkeen kiiruhdin kodin kautta töihin. Klo 14.30-20.30 oli töitä Tokmannilla. Töiden jälkeen koirat ulos ja iltahommat ja nukkumaan.

  Torstai 9.7.2015: Vapaapäivä töistä, jolloin nukuin hieman kauempaan kuin normaalisti. Aamulla koirien kanssa lenkkeilyy ja päivällä lähdin Forssaan treenaamaan kahdet salitreenit. Illalla kävin katsomassa uutta vuokrakämppää ja hieman ulkosalle kaverini kanssa.

  Perjantai 10.7.2015: Kello soi seitsemän aikaan ja lähdin koirien kanssa lenkille, jonka jälkeen lähdin viemaan auton korjaamoon ja siitä 12km juoksulenkille. Väsymys oli jäätävä! Olin päässyt yöllä kotiin klo 4 ja 5 välillä ja unimäärä oli hyvin pieni. Juoksulenkin jälkeen kävin suihkussa, söin ja pakkasin ruoat ja tein kotitöitä. Kello 14 alkoi työvuoro S-marketissa. Töissä olin kello 19.00 asti, jonka jälkeen menin salille. Salilla tein salitreenit jonka jälkeen lähdin kotiin. Kotiin tultuani lähdin ulkoiluttamaan koiriani, jonka jälkeen menin suihkuun, söin ja valmistauduin tulevaan yötyöhön. Teen siis baarimikkohommia, joten työvuoroni alkoi 24-4. Työvuoron jälkeen käytin koirat ulkona ja tein iltahommat ja klo 6.00 nukkumaan.

  Lauantai 11.7.2015: Yövuoron jälkeen muutaman tuntia unta kunnes kello soi 9.00. Sitten normi aamuhommat ja salille. Klo 12.30 töihin Tokmannil. Työt loppui klo 18.30, jonka jälkeen käväisin kotona vaihtamassa työvaatteet ja käyttämässä koirat ulkona ja klo 21.00 Hämeenporttiin töihin, aina klo 4.00 asti. Töiden jälkeen kaikki perus iltahommat pakettiin ja klo 6.00 nukkumaan.

  Sunnuntaina 12.7.2015: Kello soi 9.30, jonka jälkeen tein perus aamuhommat ja klo 11.30 Tokmannil töihin, aina kello 18.30 asti. Kotiin tultuani tein kaikki rästihommat mm ensiviikon ruoat ja pyykkäykset, siivoukset ja tiskaukset. Siivousten jälkeen vein koirat vielä lenkille ja suihkuun ja nukkumaan. Aamulla (maanantaina) kello soikin taas klo 4.00 ja työpäivä oli 9h pituinen…

   

  Että simmoinen viikko. Mutta kuten näette kerkesin myös treenaaman suht paljon vaikka olinkin töissä. Kaikki on paljon helpompaa kun suunnittelee päivänkulun kalenteriin. Silloin kaikki hommat tulee hoidettua ja kaikelle sille mille haluaa sitä aikaa niin sitä saadaan järjestettyä 🙂

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Treenit, sivulla My Fitness Life 3 vuotta sitten

  Ensimmäinen saliohjelmani (12.1.2015) oli nelijakoinen; alakroppa, yläkroppa, alakrppa ja yläkroppa. Tarkoituksena oli käydä n 4-5 kertaa viikossa salilla. Toistojen määrät vaihteli 3 x 12-15 ja 3 x 8-10.

  Esimerkki jalkatreenistä:

  – reisikoukistus 3 x 12-15, lepo 30-60sek

  – reidenojennus 3 x 12-15

  – hack-kyykky 3 x 12-15

  – penkillenousu käsipainoilla 3 x 12-15

  – takapotkut taljassa 3x 12-15

  – pohkeet istuen 3 x 12-15

  – vatsoille joku liike ilman painoja, 4 sarjaa, toistot max

   

  Toisen saliohjelman sain 23.2.2015, jolloin sali kertoja viikossa oli 5, alakroppa, yläkroppa, jalat, työntävät ja vetävät. Treenien sarjojen määrä vaihteli 2-5 väillä ja toistot olivat myös 5-20 välillä.

  Esimerkki vetävät:

  – pullover taljasta supersarja alatalja kapea kahva 4 x 10-12, palautus 2 min

  – kulmasoutu vastaote supersarja ylätalja lapiokahva niskan taakse 4 x 10-12

  – ylätalja vastaote supersarja selkäsoutulaite 4 x 15-20

  – hauiskääntö kp vuorotahtiin supersarja scott-hauiskääntö mutkatangolla 4 x 10-12

   

  Kolmas ohjelma tuli käyttöön 6.4.2015, jossa ohjelma oli kuusijakoinen, rinta/selkä, takareidet/etureidet, hauis/ojentajat/olkapäät, selkä/rinta, etureidet/takareidet ja olkapäät/ojentajat/hauis.

  Esimerkki hauis/ojentajat/olkapäät:

  -hauiskääntö mutkatangolla seisten 3 x 8-10 vuorosarja 3 x 15-20 punnerrus niskantaakse kp

  – hauiskääntö suoralla tangolla taljassa 3 x 8-10 vuorosarja 3 x 15-20 pushdown taljassa

  – hammerkääntö vuorotahtiin 3 x 8-10 vuorosarja 3 x 15-20 ranskalainen punnerrus kp vinopenkissä maaten

  – giantset: 4 x 10-15 vipunostot taakse, sivulle, eteen ja pystypunnerrus kp (kaikki liikkeet putkeen samalla, mahdollisimman raskaalla painolla)

   

  4.5.2015 tuli neljäsohjema käyttöön. Ohjelma oli kuusijakoinen, vuoronperään ala- ja yläkroppaa eri ohjelmilla. Sarjojen määrä oli 5 ja toistomäärät vaihteli 5-25 välillä.

  Esimerkki alakroppa:

  – hack-kyykky 5 x 25

  – sjmv 5 x 25

  – sumokyykky kp 5x 25

  – askelkyykkyä 2 x 100m tai paikallaan 2 x 50

   

  Viidennen ohjelman otin käyttöön 10.6.2015, mikä oli kolmijakoinen, kädet/olkapäät/pohkeet, jalat ja rinta/selkä/vatsat. Salilla kuitenkin käyn sen kuusi kertaa viikossa.

  Esimerkki rinta/selkä/vatsat:

  – leuat vuorosarja vinopenkki tangolla 3 x 5-8

  – kulmasoutu tangolla vastaote vuorosarja tasapenkki kp 3 x 8-12

  – alatalja lapiokahva vuorosarja rintapunnerruskone 3 x 8-12

  – kp kulmasoutu yhdellä kädellä 2 x 20 per käsi ilman taukoja

  – etunojapunnerrukset 2 x max, 30 sek tauko ja uudestaan

  – voimapyörä 3 x max

  -jalkojennostot roikkuen 2 x max

  – kylkikierto istuen levypainolla 2 x 30-50

   

   

   

   

   

   

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Ruoka, sivulla My Fitness Life 3 vuotta sitten

  ruokaa

  Ennen tätä vuotta söin siis aivan kaikkea salaatista rasvasiin ranskanperunoihin ja makkaroihin asti. Aika normaalia oli että kävin viikottain ainakin yhden kerran syömässä pizzaa tai kebsuu ja niiden päälle säkillinen irtokarkkeja ja vähän suklaata.

  Tammikuussa ruokavaliooni tuli täydellinen muutos. Pizzat, kebsut, purkerit, mässyt ja kaikki muut herkut saivat jäädä ja tilalle tuli puhtaita ruokia, hyviä hiilareita, paljon kasviksia ja vihanneksia, proteiinia ja hyviä rasvoja.

  Aluksi ruokamäärät olivat suht suuri.

  Aamupalaksi söin puuroa 40g, rahkaa 250g, marjoja 100g, kookosrasvaa 10g ja vettä 4dl. Lounas ja päivällinen koostui vähärasvaisesta jauhelihasta (max 10% rasvaa), pastasta, kasviksista ja vedestä. Määriä en kunnolla muista mutta olisiko ollut 100g, 40g, 250g ja 4dl. Välipalana muistaakseni oli banaania, tonnikalaa (vedessä) ja vettä. (Määrät oli muistaakseni, yksi banaani, tonnikalapurkki (vedessä), 4 dl vettä). Iltapala oli muistaakseni ananasta, rahkaa ja cashewpähkinät, sekä vettä. (Näidenkin määrät ovat myös unohtuneet mutta olisiko ollut ananaspurkki, 250g rahkaa, 20g pähkinöitä, 4dl vettä).

  Tälläisellä ruokavaliolla aloitin diettaukseni. Tosin määrät saattoivat olla ehkä hieman suuntaan tai toiseen erilaiset, mutta ruoka-aineet olivat kutakuinkin noita. Toki treenin jälkeen vedettiin palkkarii (hera-proteiinia, glutamiinia, maltoo). Aminohappoja, maltoa ja merisuolaa vedettiin treenin aikana.

  Tästä sitten alettiin tiputtamaan hiilareitten määrää pikkuhiljaan vähemmälle ja vähemmälle.

  Nytten olen toukokuusta asti syönyt

  – aamupala:    maitorahkaa 250g, marjoja 100g, kookosrasvaa 10g, oliiviöljyä 1rkl, vettä 4dl

  – lounas:          jauhelihaa 10% 150g, kurkkua 100g, tomaatti, salaattia, vettä 4dl

  – välipala:        maitorahkaa 250g, cashewpähkinöitä 40g, rusinoita 40g, vettä 4dl

  – treenin jälkeinen ateria:   broileria 200g, kurkkua 100g, tomaatti, 4dl vettä

  – iltapala:        lohi/jauheliha 10% 150g, cashewpähkinöitä 40g, kurkkua 100g, tomaatti, 4dl vettä.

  Ja tereenin jälkeen palkkari ( heraa, glutamiinii ja banaani)

  Ja jos treenaan päivän aikana enemmän kuin kerran on aamupalaan lisätty kaksi banaania.

   

  Toki 12.1.2015 aloin syömään myös vitamiineja säännöllisesti, mm. monivitamiinii, magnesiumia, sinkkiä, omega3, d-vitamiinia, c-vitamiinia.

   

  20150723_110806

  Diettaamisessa ja ylipäätänsä syömisessähän on tärkeetä muistaa, että päivän aikana tulee syödä säännöllisin väliajoin (n. 5 kertaa päivässä), jolloin et aseta kroppaasi säästöliekille, eikä ylenpalttista ahmimista ja syömistä synny. Kun ruokit itseäsi säännöillisin väliajoin voit paremmin ja  energiatasosi ja verensokeritasosi pysyy kokoajan tasassa, eikä tällöin synny tunnetta että verensokerit olisivat liian alhaalla ja että tervitsisit jonkin ns”sokeripiikin” nostattamaan energiatasosi ja verensokeriarvojasi. Yleisin ”sokeripiikki” on joko pulla tai suklaapatukka, oikeestaan mikä tahansa herkku, joka on kädenulottuvilla… Ja näissähän ravinto-arvot eivät ihan ole kohdillaan.

  Myös veden juonti on erittäin tärkeää. Sääntönä on pidetty että vähintään n. 3 litraa päivässä.

   

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Kuvagalleria, sivulla My Fitness Life 3 vuotta sitten

  [gallery ids="28,71,45,16,15,43,44,14,11,48,46,13,96,113,115,116,118,120,117,135,134,139,146,147,149,148"]

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Harrastukset, sivulla My Fitness Life 3 vuotta sitten

  PikkukuvaTässä kerron lyhyesti harrastuksistani, joita olen harrastanut ja joita harrastan nykyään.

   

  Liikunta on ollut aina mukana elämässäni, toisinaan enemmän ja toisinaan paljonkin vähemmän, mutta on ollut. Ja[…]

 • Saija muutti profiilikuvansa 3 vuotta sitten

 • Saija kirjoitti uuden julkaisun, Tietoa ja taustoja, sivulla My Fitness Life 3 vuotta sitten

  Heippa!

  Ekana kerron lyhyesti itsestäni, miksi ja miten olen hurahtanut tähän fitness maailmaan. Elikkä olen 23 vuotaias nainen, joka asuu tällä hetkellä Somerolla. Koiria minulla on kaksi, Poju (toykääpiövillakoira) ja Mimmi (kääpiövillakoira). Muuten perheeseeni kuuluu kaksi pikkuveljee, isosisko ja tietysti äiti ja isi. Ammatiltani olen tarjoilija sekä myyjä. Työpaikkoja minulla on tällä hetkellä neljä, joista kahdessa käyn säännöllisesti viikottain/päivittäin. Nyt sitten mietitte siellä, että miten minulla jää aikaa treenaamiseen, noh sen tulette huomaamaan 🙂 Kyllä sitä aikaa vaan löytyy. 🙂

  Sitten miksi aloin laihduttamaan ja siirtymään fitness maailmaan… Elikkäs muutimme perheeni kanssa Helsingistä Somerolle kun olin kahdeksan vuotias. Olin myös hieman pyöreämpi tapaus nuorempana, ja uutena ujona oppilaana minut oli helppo ottaa silmätikuksi. Olin siis koulukiusattu. Olin hiljainen, uusi ja pyöreähkö, joten siinähän niitä syitä sitten olikin tarpeeksi ryhtyä kiusaamaan. Yläasteelle mentyä kiusaaminen hieman rauhottui ja aloin kiinnostumaan omasta kropasta enemmän ja laihdutin n.15kg, mm hiihtämällä, juoksemalla, rullaluistelemalla ja oli kuntosalikin apuna. Viisitoistavuotiaana sain työpaikan ja menin lukioon, sekä aloin seurustelemaan, joten urheilu alkoi pikkuhiljaan jäämään vähemmälle ja vähemmälle. Muutenkin kaikki muu alkoi kiinnostamaan enemmän kuin urheilu. Tässä kohtaan myös paino alkoi nousemaan kiitettävää vauhtia. Enkä nytten puhu vaan kymmenestä kilosta, vaan yli 50kg. Kyllä vaan! Toki vuosiakin oli jopa 3-4, eli yli 10kg per vuosi! Viisitoista vuotiaana painoin n. 60kg ja maksimi paino mitä olen kantanut kropassani on ollut 116kg. Ja tuo 116kg ei todellakaan ole ollut lihasta vaan sitä ihka aitoaa ja oikeaa läskiä. Oma hyvinvointi ei siis enään kiinnostanut kun oli jo joku siinä rinnalla. Miksi siis enään näyttää hyvältä? Noh ennen kun täytin 20 vuotta alkoi omakuva ahdistamaan ja aloin taas urheilemaan enemmän. Lisäsin kävelylenkkejä ja muutenkin aerobistaliikuntaa. Ruokatottumuksia en kuitenkaan muuttanut, joten painonpudotus oli hidasta, mutta puntari lukema laski ja se oli hyvä asia. Painoa tippui hitaasti mutta varmasti. 21 vuotiaana sitten tapahtui suuri elämänmuutos, kun tuli ero. No tämän eron jälkeen sitten alkoikin oma peilikuva kiinnostamaan enemmän kuin normaalisti ja halu laihtua kasvoi ja kasvoi. Tässä kohtaa kuntosalilla käynti alkoi taas maistumaan. Lisäsin lenkkien määrää ja salilla käyntiä. Laihduin vuoden aikana n. 20kg. Tämä ei kuitenkaan vieläkään miellyttänyt minua vaan halusin todellakin karistaa ylimääräiset kilot pois ja tässä kohtaa pyysinkin apua kaveriltani, Mika Järvenpäältä, joka alkoi tekemään minulle saliohjelmia ja ruokaohjelmia 12 tammikuuta 2015. Ja tästä se lähti. Tuo päivä oli se päivä kun sanoin vanhoille elämäntavoille hei hei ja astuin fitness maailmaan. Lähtöpainoni oli 86,6kg ja tavoitepaino, jonka itse asetin itselleni oli 75kg kesään mennessä. Paino alkoi tippumaan hyvin n 1-2kg per viikko ja tavoitepaino tuli saavutettua ennen kesää. Ja tällä hetkellä painoni on 71,7kg. Ja mitäkö nytten kun tavotepaino on saavutettu? Noh seuraava päämäärä on body fitness kisat, joten tekemistä on ja paljon!

   

  116kg  ennen 116kg

  29.6.2015 nykyään 71,1kg

   

 • Saija rekisteröityi sivustolle 3 vuotta sitten